logo
Lakiasiat mietityttävät?

Soita tänään

040 58 22 312

Lakiasiaintoimisto TOP6-kysymykset

Lakiasiaintoimiston TOP6 kysymykset

Lakiasiaintoimistomme Helsingissä palvelee perheoikeudessa, perintöoikeudessa, erilaisissa sopimuksissa, yrityslakiasioissa sekä edunvalvontaan liittyvissä asioissa. Olemme olleet monessa mukana vuosien saatossa ja jokainen toimeksianto on ollut erilainen. Siitä kun aloitimme, jokainen asiakkaamme on ollut oma persoonansa ja jokaisen tapauksen faktat erilaiset.

Olemme kuitenkin huomanneet, että tietyt kysymykset toistuvat tasaisin väliajoin. Näihin kysymyksiin törmäämme kaikista eniten, joten päätimme kasata TOP6-listan ”Lakiasiaintoimiston TOP6 Kysytyintä Kysymystä!”.

lakiasiaintoimisto

  1. Kuinka kauan avioeron järjestäminen kestää?

Siitä hetkestä kun avioeroasia on laitettu vireille, alkaa kuusi kuukautta kestävä harkinta-aika. Vasta tämän jälkeen puolisot voidaan aikaisintaan tuomita avioeroon. Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa puolisot ovat asuneet eri osoitteissa vähintään kaksi vuotta. Silloin tuomioistuin voi tuomita avioeron ilman kyseistä harkinta-aikaa.

Harkinta-ajan jälkeen alkaa niin sanottu toinen vaihe. Tässä vaiheessa toisen puolisoista on pyydettävä tuomioistuinta tuomitsemaan pari virallisesti avioeroon. Asia raukeaa, jos vaatimusta ei tehdä viimeistään vuoden sisällä harkinta-ajasta.

  1. Paljonko maksan/saan elatusmaksua?

Riippuu hyvin tapauskohtaisesti, mitään tarkkaa sääntöä ei ole olemassa summille. Tuomioistuimet noudattavat varsin yhtenäisesti oikeusministeriön suositusta jossa lapsen elatukseen vaadittavat kulut jaetaan vanhempien nettotulojen suhteessa.  Netistä löytyy myös erilaisia laskureita antamaan jotain suuntaa.

  1. Jaetaanko yhteinen omaisuus avioerossa 50/50?

Ei välttämättä. Riippuu siitä, onko puolisoilla avioehtosopimus, onko toisella varallisuutta, joka on saatu testamentilla, jossa on ollut avioehto.  Erilaisia tapauksia on runsaasti.

  1. Mitä jos minä en halua avioeroa?

Ikävä kyllä, jos puolisosi haluaa erota, hänellä on siihen oikeus.

  1. Voinko saada vihkisormuksen takaisin?

Tyypillisesti et. Sormusta pidetään lahjana puolisolle ja on täten hänen henkilökohtaista omaisuuttaan.

  1. Kuinka paljon tämä maksaa?

Laskutamme tuntiveloituksella. Voit myös itse pienentää kuluja esimerkiksi keräämällä kaikki talouteesi ja omaisuuteesi liittyvät dokumentit valmiiksi.

 

Yst. terv.

Aittoniemi

Tallenna